Marina Regală Britanică renunţă la două fregate Tip 23, din cauza lipsei marinarilor

Marina Regală a Marii Britanii duce o lipsă atât de mare de marinari încât se pare că trebuie să dezafecteze două fregate din clasa Tip 23 pentru a-şi dota noua clasă de fregate, anunţă www.monitorulapararii, care citează The Drive.

1630 afișări
Imaginea articolului Marina Regală Britanică renunţă la două fregate Tip 23, din cauza lipsei marinarilor

Marina Regală Britanică renunţă la două fregate Tip 23, din cauza lipsei marinarilor

Dacă acest lucru se va întâmpla, flota actuală de 11 fregata Tip 23 va fi redusă la nouă. Faptul că fregatele ar putea fi scoase din uz vine într-un moment în care este mare nevoie de navele Marinei Regale, inclusiv în Marea Roşie.

Detalii despre posibila decizie a Marinei Regale de a dezafecta fregatele HMS Argyll şi Westminster de tip 23, sau clasa Duke, intrate în dotare în 1991 şi, respectiv, 1994, au fost raportate iniţial de ziarul The Telegraph, citând surse guvernamentale şi de apărare anonime.

Marina Regală şi Ministerul britanic al Apărării nu au confirmat şi nici nu au negat afirmaţiile până acum, iar The Telegraph nu a reuşit să stabilească un calendar pentru momentul în care retragerea fregatelor ar putea avea loc din sursele sale.

„Va trebui să luăm forţă de muncă dintr-o zonă a Marinei pentru a o pune într-o nouă zonă a forţei", relatează ziarul, citând un oficial anonim din domeniul apărării. Odată intrate în serviciu, echipajele celor două fregate de tip 23 vor fi trimise să lucreze în cadrul viitoarei flote de tip 26, notează publicaţia. După dezafectarea lor, Argyll şi Westminster vor fi fie casate, fie vândute, potrivit ziarului.

Marina Regală a retras deja cinci fregate Tip 23, trei dintre acestea fiind vândute marinei din Chile. Toate fregatele de tip 23 vor fi scoase din serviciul activ până în 2035, când vor fi înlocuite cu fregate din clasa Tip 26 City şi fregate din clasa Tip 31 Inspiration. Noile fregate vor avea echipaje reduse cu 30 de marinari, de la 185 Tipul 23, la 157 la Tipul 23 şi 26.

Între martie 2022 şi martie 2023, dorinţa de recrutare pentru Marina Regală şi Infanteria Marină Regală a scăzut cu aproximativ 22,1%, potrivit cifrelor Ministerului britanic al Apărării, relatează The Telegraph. În octombrie 2023, statisticile guvernului britanic arată că în Marina Regală şi Infanteria Marină Regală erau încadraţi 37.960 de militari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici