Marine Le Pen ar fi pierdut alegerile în circumscripţia sa din nordul Franţei

Preşedintele Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen, a fost învinsă duminică la Hénin-Beaumont (nord) în alegerile legislative din Franţa, potrivit adversarului său, socialistul Philippe Kemel.

147 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen ar fi pierdut alegerile în circumscripţia sa din nordul Franţei

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că noi avem câteva voturi înaintea" liderului partidului de extremă dreapta, a declarat Kemel în faţa presei.

Philippe Kemel a obţinut 50,11 la sută faţă de 49,89 la sută pentru preşedinta Frontului Naţional, cu 118 voturi în avans, conform cifrelor comunicate de prefectură.

Marine Le Pen a solicitat renumărarea voturilor în măsura în care "este o diferenţă de doar 120 de voturi", a declarat un membru al anturajului său.

Extrema dreaptă va avea cel puţin doi aleşi în cadrul Adunării naţionale franceze.

Marion Marechal-Le Pen, în vârstă de 22 de ani, nepoata lui Jean-Marie Le Pen, a fost aleasă la Carpentras (sud-est) precum şi mediatizatul avocat Gilbert Collard în Gard (sud-est).

Frontul Naţional nu a mai fost reprezentat în Adunarea naţională din 1998.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici