Marine Le Pen va depune plângere împotriva Femen

Preşedinta Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, a anunţat, într-un comunicat, că i-a cerut avocatului său să depună plângere împotriva Femen, după ce activiste ale acestei mişcări au perturbat vineri defilarea partidului său de extrema dreaptă, relatează Le Figaro în pagina electronică.

203 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen va depune plângere împotriva Femen

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marine Le Pen l-a însărcinat pe avocatul său să depună plângere contra Femen pentru violenţe voluntare (Art. 222.11 din Codul Penal francez) în cazul agresiunii survenite în faţa statuii Jeanne d'Arc şi pentru încălcarea libertăţii de a manifesta (Art. 431.1 din Codul Penal francez) în cazul incidentelor produse în Piaţa Operei", se arată într-un comunicat al FN.

Trei activiste din cadrul mişcării feministe Femen au întrerupt vineri discursul preşedintei FN în Piaţa Operei, susţinut cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii.

La puţin timp după ce Marine Le Pen şi-a început discursul, cele trei activiste Femen şi-au dezgolit sânii la un balcon din Piaţa Operei şi au desfăşurat două banderole cu inscripţia "Heil Le Pen" pe fundal roşu, informează agenţia rusă Sputnik. Ulterior, ele au fost evacuate de la faţa locului de membri ai serviciului de ordine al Frontului Naţional.

La rândul lor, cele trei activite ale Femen au anunţat, prin intermediul avocatului lor, că vor depune plângere împotriva X, după ce au fost duse cu forţa de la faţa locului.

Mişcarea Femen a apărut în Ucraina şi a devenit cunoscută prin acţiuni de protest topless foarte mediatizate. În prezent, mişcarea nu mai este reprezentată în Ucraina, însă a deschis un centru la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici