Mario Monti, posibil succesor al lui Silvio Berlusconi, a fost numit senator pe viaţă

Fostul comisar UE Mario Monti, care ar putea deveni premier al Italiei după eventuala demisie a lui Silvio Berlusconi, a fost numit senator pe viaţă de preşedintele Giorgio Napolitano.

248 afișări
Imaginea articolului Mario Monti, posibil succesor al lui Silvio Berlusconi, a fost numit senator pe viaţă

Mario Monti, posibil succesor al lui Silvio Berlusconi, a fost numit senator pe viaţă (Imagine: Mediaax Foto/AFP)

"Această decizie consolidează ipoteza că el va fi numit în postul de şef al unui guvern tehnocrat", comentează deputatul PdL Giuliano Cazzola.

Potrivit analistului Enrico Mentana, această decizie îl transformă pe Monti în "candidatul unic" pentru postul de prim-ministru.

Napolitano a elogiat "meritele în domeniul social şi ştiinţific" ale lui Mario Monti, iar decretul de numire senator pe viaţă a fost contrasemnat de premierul Silvio Berlusconi.

Principalii candidaţi la succesiunea lui Silvio Berlusconi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici