Maroni nu a participat la conferinţa unde urma să aibă o întâlnire cu Cristian David

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, nu a participat la conferinţa organizată joi, la Roma, de ambasada României şi Comunitatea Sant’Egidio, unde urma să aibă o întrevedere cu omologul său român, Cristian David, din cauza unor "probleme parlamentare", relatează ASCA în pagina electronică.

9 afișări
Imaginea articolului Maroni nu a participat la conferinţa unde urma să aibă o întâlnire cu Cristian David

Maroni nu a participat la conferinţa unde urma să aibă o întâlnire cu Cristian David (Imagine: Mediafax/AFP)

El a declarat, însă, într-un mesaj trimis cu ocazia acestui seminar că relaţiile dintre Italia şi România privind cooperarea în domeniul siguranţei sunt foarte bune.

Relaţiile dintre Italia şi România "mai ales în domeniul cooperării în materie de siguranţă sunt foarte bune", a afirmat ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, într-un mesaj trimis Comunităţii Sant'Egidio, cu ocazia unui seminar organizat joi, în colaborare cu ambasada României în Italia, pe tema raporturilor bilaterale.

Ministrul italian de Interne nu a putut participa la seminar din cauza "unor probleme parlamentare neprevăzute legate de aprobarea legii bugetului", după cum a precizat în mesajul său scurt.

La seminar au participat, printre alţii, ministrul român de Interne, Cristian David, şi consilierul premierului român pe probleme economice, Constantin Ciupagea, dar şi secretarul de Stat din cadrul ministerului italian al Economiei, Adolfo Urso.

Potrivit site-ului Consulatului General al României de la Torino (nord), la seminar ar fi trebuit să susţină o interveţie şi ministrul Roberto Maroni.

Biroul de presă al MIRA preciza, de asemenea, că Maroni urma să discute, la conferinţă, cu omologul său român despre situaţia românilor din Italia şi aplicarea recentelor măsuri dispuse de autorităţile italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici