Marş de protest, la Viena, faţă de expulzarea străinilor

Aproximativ 5.000 de persoane au organizat un marş de protest marţi, la Viena, faţă de expulzarea străinilor care s-au integrat bine şi care au aşteptat mulţi ani pentru a le fi aprobate cererile de azil, ce ar putea fi eventual respinse, relatează Reuters.

3 afișări

Articolele din presă, care particularizau situaţia imigranţilor, au generat o dezbatere referitoare la legea imigraţiei în Austria. Miercuri a fost programată o sesiune parlamentară specială.

Într-un mesaj video difuzat săptămâna trecută de televiziune, Arigona Zogaj, care se află în Austria din 2002, a ameninţat că se va sinucide dacă familia sa de origine albaneză din Kosovo nu va fi reîntregită.

"Vedem în sfârşit feţele acestei dezabteri, oamenii din spatele numerelor", a spus David Mayrhofer, un student la Psihologie, în vârstă de 28 de ani, care împreună cu ceilalţi protestatari au cerut demisia ministrului conservator de Interne Guenther Platter.

"Este inuman să expulzezi persoane care se află aici de ani de zile, să îi privezi de căminele lor, în care se simt ca acasă", a mai spus Mayrhofer.

O lege a imigraţiei aprobată în 2006 a impus instrucţiuni mai stricte pentru străinii care vor să obţină rezidenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici