Martens: Miniştrii PPE vor încerca să convingă Olanda în privinţa aderării la Schengen

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a declarat joi că miniştrii de justiţie şi de interne din PPE vor încerca să convingă Olanda în Consiliul JAI de necesitatea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

185 afișări
Imaginea articolului Martens: Miniştrii PPE vor încerca să convingă Olanda în privinţa aderării la Schengen

Martens: Miniştrii PPE vor încerca să convingă Olanda în privinţa aderării la Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a făcut aceste afirmaţii după întâlnirea pe care a avut-o, la Palatul Parlamentului, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Martens a arătat că, la întâlnirea de miercuri a miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne ai Partidului Popular European, ministrul olandez nu a fost prezent, acesta participând la o dezbatare în Parlament.

"Dar toţi miniştrii PPE care au participat la această întâlnire de ieri susţin (aderarea României la Spaţiul Schengen - n.r.) şi sunt convinşi că această decizie trebuie să fie luată. Ei trebuie să convingă astăzi, când este o întâlnire a Consiliului miniştrilor de justiţie şi afaceri interne, Guvernul olandez şi pe ministrul olandez în legătură cu necesitatea de a se ajunge la o decizie pozitivă privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen", a precizat preşedintele PPE.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că subiectul Schengen a fost abordat şi în cadrul discuţiilor pe care le-a avut, în cabinetul său de la Camera Deputaţilor, cu preşedintele PPE.

"Este de greu de acceptat pentru România condiţii suplimentare în momentul în care toate condiţiile din înţelegerea cu Uniunea Europeană pentru a intra în Spaţiul Schengen au fost îndeplinite", a arătat liderul Uniunii.

Întrebat care este "problema olandezilor" în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, Kelemen a răspuns că "problema adevărată este în Olanda".

"Acolo este un partid populist, care influenţează deciziile guvernamentale într-o măsură foarte mare şi neacceptabilă pentru noi în acest moment, pentru că noi am îndeplinit condiţiile tehnice pentru a intra în Spaţiul Schengen", a explicat preşedintele UDMR.

La discuţiile dintre Kelemen Hunor şi Wilfried Martens au mai participat europarlamentarii Sogor Csaba şi Iuliu Winkler şi preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, Attila Korodi.

Olanda şi-a confirmat joi, la Bruxelles, opoziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, spaţiul european fără frontiere..

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici