Martin Schulz: Donald Trump este "un pericol pentru democraţie" şi pentru "securitatea Occidentului"

Preşedintele SUA, Donald Trump, reprezintă un "pericol pentru democraţie" şi pentru "securitatea Occidentului", afirmă Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei, relatează site-ul publicaţiei Die Welt.

905 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz: Donald Trump este "un pericol pentru democraţie" şi pentru "securitatea Occidentului"

Martin Schulz: Donald Trump este "un pericol pentru democraţie" şi pentru "securitatea Occidentului" (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

"Noua Administraţie a SUA a iniţiat o luptă culturală", a declarat Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European şi actual candidat al Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei.

Donald Trump constituie "un pericol pentru democraţie; în plus, se joacă cu securitatea Occidentului", a subliniat Martin Schulz.

În pofida criticilor, Martin Schulz a evidenţiat necesitatea ca Uniunea Europeană să continue dialogul cu noua Administraţie de la Washington.

Măsurile antiimigraţie aplicate de noul preşedinte al SUA, Donald Trump, "nu au specific american", iar Germania şi Uniunea Europeană nu împărtăşesc aceste idei, declara Martin Schulz zilele trecute. "Măsurile antiimigraţie luate de Donald Trump nu au specific american. Statele Unite sunt o naţiune model, o naţiune a valorilor democraţiei şi libertăţii", a subliniat Martin Schulz, viitorul lider al Partidului Social-Democrat (SPD) din Germania.

"În cazul în care Trump va continua parcursul împotriva acestui sistem de valori, îi voi transmite, în calitate de cancelar, următorul mesaj: Acestea nu sunt politicile Germaniei şi Europei", a adăugat Martin Schulz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici