Mărturia unui poliţist atacat la Capitoliu: ”Astăzi vei muri în genunchi”

  • Declaraţiile au fost făcute în timpul primei sesiuni a Comisiei de anchetă asupra evenimentelor din 6 ianuarie.
  • Au fost ascultate părerile a 4 poliţişti care erau de serviciu în ziua respectivă la Capitol Hill din Washington.
  • Unul dintre poliţişti, Daniel Hodges, a descris confruntările: ”A fost o bătătlie de tip medieval”.
1224 afișări
Imaginea articolului Mărturia unui poliţist atacat la Capitoliu: ”Astăzi vei muri în genunchi”

Mărturia unui poliţist atacat la Capitoliu: ”Astăzi vei muri în genunchi”

A avut loc prima şedinţă a Comisiei de anchetă asupra asaltului din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Pentru prima dată, au fost ascultate mărturiile directe ale patru poliţişti, aflaţi în acea zi pe linia frontului de apărare a Congresului.

Au impresionat cuvintele lui Daniel Hodges, agent al Poliţiei Metropolitane din Washington şi una dintre figurile simbolice ale ciocnirilor, care a trezit mult interes cu depoziţia sa.

Poliţistul a fost prins între uşile Congresului, iar unii manifestanţi au încercat să-l atace:

„A fost o bătălie de tip medieval. Unul dintre terorişti a încercat să-mi scoată masca. Alţii mi-au strigat: „Eşti alb, dar eşti pe partea greşită” şi „Astăzi vei muri în genunchi»”, le-a spus Hodges celor din comisie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici