Mărturii din infern. Cum au trăit soldaţii americani momentul în care rachetele iraniene loveau baza din Irak: "Eram pregătit 100% să mor"

Unul dintre soldaţii americani din baza al-Assad a acceptat să vorbească despre momentele tensionate din dimineaţa zilei de 8 ianuarie, atunci când rachetele iraniene au lovit baza din Irak.

4252 afișări
Imaginea articolului Mărturii din infern. Cum au trăit soldaţii americani momentul în care rachetele iraniene loveau baza din Irak: "Eram pregătit 100% să mor"

Mărturii din infern. Cum au trăit soldaţii americani momentul în care rachetele iraniene loveau baza din Irak: "Eram pregătit 100% să mor"

Akeem Ferguson, sergent, se afla în unul dintre buncărele folosite de Saddam. Acesta a povestit pentru CNN cum a trăit clipele în care au lovit rachetele.
 
”Am luat arma în mână, am lăsat capul jos şi am încercat să găsesc un loc liniştitor în mintea mea. Am început să le cânt fetiţelor mele în cap. Şi am aşteptat. Am sperat că orice s-ar întâmpla, să se întâmple rapid. Eram 100% pregătit să mor”, a declarat Ferguson.
 
Niciun soldat american sau irakian nu a avut de suferit în urma atacului iranian. Guvernul de la Teheran a ordonat atacul ca răspuns la atacul cu drone al americanilor în urma căruia a murit generalul Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici