Maruti Suzuki aprobă emiterea de acţiuni către compania-mamă Suzuki Motor Corp

Compania indiană Maruti Suzuki a declarat marţi că a aprobat o emisiune de acţiuni către compania mamă Suzuki Motor Corporation pentru a plăti pentru fabrica din Gujarat pe care o va cumpăra de la compania mamă japoneză, scrie Reuters.

177 afișări
Imaginea articolului Maruti Suzuki aprobă emiterea de acţiuni către compania-mamă Suzuki Motor Corp

Maruti Suzuki aprobă emiterea de acţiuni către compania-mamă Suzuki Motor Corp

Uzina a fost evaluată ultima dată la o valoare contabilă de 127,55 miliarde de rupii (1,54 miliarde de dolari), a declarat săptămâna trecută primul producător auto din ţară în funcţie de volum. Detaliile privind valoarea reală a tranzacţiei, inclusiv preţul de emisiune şi numărul de acţiuni, vor fi stabilite într-o şedinţă ulterioară a consiliului de administraţie, a declarat marţi compania.

Măsura de a aloca acţiuni preferenţiale către Suzuki a fost luată deoarece a fost „cea mai benefică opţiune pentru acţionarii minoritari şi pentru companie”, a precizat Maruti într-un comunicat.

Achiziţia uzinei de la Suzuki, anunţată săptămâna trecută, oferă Maruti o mai bună stăpânire a producţiei, inclusiv a celei de vehicule electrice, şi o va ajuta să facă schimbările necesare în funcţie de cerere, declarase preşedintele RC Bhargava.

Participaţia Suzuki Motor Corp la Maruti Suzuki va creşte cu aproximativ 4% în urma tranzacţiei, a estimat un analist din Mumbai.

Acţiunile Maruti Suzuki au scăzut cu aproximativ 2,5% de la raportarea rezultatelor trimestriale pe 31 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici