Măştile, obligatorii pe feriboturile din Grecia. Cipru introduce teste pentru persoanele care vin din Grecia

  • Grecia adoptă noi măsuri, în contextul creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus
  • Măştile devin obligatorii pe punţile feriboturilor care fac legătura cu insulele elene
  • Republica Cipru va testa toate persoanele care vin din Grecia, spre nemulţumirea Guvernului de la Atena
402 afișări
Imaginea articolului Măştile, obligatorii pe feriboturile din Grecia. Cipru introduce teste pentru persoanele care vin din Grecia

Profimedia

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Grecia, astfel că autorităţile au decis impunerea purtării măştilor pe punţile feriboturilor, iar Republica Cipru va testa la punctele vamale persoanele care vin din Grecia, spre nemulţumirea Guvernului de la Atena, relatează Reuters.

Grecia a raportat 110 noi cazuri de coronavirus sâmbătă, cel mai mare număr din ultimele săptămâni. Alte 75 de infecţii au fost raportate duminică. Până în prezent, în Grecia s-au înregistrat în total 4.662 de cazuri de coronavirus şi 208 decese.

În acest context, Grecia a introdus obligativitatea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise şi în zonele din aer liber unde nu poate fi respectată distanţarea.

În plus, măştile sunt obligatorii şi pe punţile feriboturilor care se deplasează spre insulele elene.

Duminică, Republica Cipru a anunţat că va introduce din 6 august testarea obligatorie pentru toate persoanele care vin din Grecia.

"Este o decizie pe care eu, sincer, nu o înţeleg. Cred că este greşită sau cel puţin nu înţeleg criteriile care stau la baza măsurii. Sper că va exista comunicare, înţelegere între epidemiologii ambelor părţi", a reacţionat, la postul de radio Parapolitika, Harry Theocharis, ministrul grec al Turismului, subliniind că Grecia este o ţară sigură din punct de vedere epidemic.

Turismul este un domeniu central în Grecia. Economia ţării ar putea scădea cu 10% anul acesta din cauza crizei coronavirusului. Mii de ciprioţi merg în Grecia în vacanţă, iar testarea obligatorie la revenirea în ţara lor ar putea să îi descurajeze să efectueze călătoriile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici