Măsura drastică pentru oprirea migraţiei. Un cunoscut magazin de articole sportive retrage vânzare de canoe

  • Retailerul sportiv Decathlon a retras de la vânzare ambarcaţiunile din magazinele aflate în nordul Franţei
  • Decizia a fost luată pentru a împiedica migranţii să le folosească la traversarea Canalului Mânecii
  • Compania a declarat că bărcile au fost retrase din magazinele din Calais, precum şi din Grande-Synthe, care se află în apropiere de Dunkerque
671 afișări
Imaginea articolului Măsura drastică pentru oprirea migraţiei. Un cunoscut magazin de articole sportive retrage vânzare de canoe

Sursa foto: profimedia

Retailerul sportiv Decathlon a retras ambarcaţiunile de la vânzare în magazinele din nordul Franţei pentru a împiedica migranţii să le folosească la traversaea Canalului Mânecii.

Decizia vine pe fondul unei creşteri masive a încercărilor imigranţilor de trece ilegal în Marea Britanie pe calea apei. Săptămâna trecută un număr record de 1.185 de migranţi au traversat Canalul cu bărci de mici dimensiuni. Dintre aceştia, trei au fost daţi dispăruţi.

Guvernul britanic a declarat că numărul record de traversări este „inacceptabil” şi a solicitat Franţei să acţioneze ferm pentru a stopa acest fenomen. Imigraţia ilegală a tensionat şi mai mult relaţiile dintre Franţa şi Marea Britanie, relatează BBC.

„În contextul actual, achiziţiile de ambarcaţiuni gonflabile şi de tip canoe nu vor mai fi posibile”, au declarat oficialii companiei de articole sportive.

Traversarea Canalului Mânecii în ambarcaţiuni de mici dimensiuni destinate agrementului reprezintă un pericol pentru cei care se aventurează în încercarea disperată de a obţine azil în Marea Britanie. Valurile mari şi curenţii puternici pot scufunda cu uşurinţă bărcile şi pune viaţa participanţilor în pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici