Măsuri de securitate sporite la alegerile din Macedonia

Măsurile de securitate au fost sporite în Macedonia, unde cetăţenii se vor prezenta duminică la urne pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi în alegerile municipale, un scrutin considerat crucial pentru perspectivele europene ale ţării.

15 afișări
Imaginea articolului Măsuri de securitate sporite la alegerile din Macedonia

Măsuri de securitate sporite la alegerile din Macedonia

Circa 8.500 de poliţişti au primit fişe, din partea serviciilor Ministerului de Interne, care conţin instrucţiuni foarte clare cu privire la modul de a contracara eventuale violenţe la birourile de vot.

Patrule ale poliţiei vor fi consolidate pentru a se evita o repetare a violenţelor care au marcat alegerile legislative din zonele albaneze ale ţării, în iunie 2008. Aceste violenţe s-au soldat cu moartea unei persoane şi rănirea mai multora, în timpul unor schimburi de focuri.

Organizaţii neguvernamentale au cerut populaţiei să participe la aceste alegeri libere şi echitabile, fără violenţă.

"Vom face tot posibilul pentru a permite cetăţenilor, conform legii (...) să voteze paşnic şi fără presiuni', a subliniat ministrul de Interne, Gordana Jankulovska.

Poliţia nu va tolera nici o abatere în ziua alegerilor şi "orice persoană care ameninţă procesul electoral" va avea de-a face cu ea, a adăugat ministrul.

"Nici un incident nu va fi tolerat şi nici un act de intimidare nu va fi permis în timpul votului", a declarat la rândul său premierul macedonean Nikola Gruevski.

Circa 1,8 milioane de alegători sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele, pentru un mandat de cinci ani, precum şi primarii din principalele oraşe ale ţării.

Peste 500 de observatori străini şi aproximativ 7.000 de observatori locali vor monitoriza procesul electoral.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici