Măsuri de securitate sporite la Chişinău, înaintea vizitei lui Joe Biden

R.Moldova a mobilizat peste 3.000 de poliţişti şi gărzi de corp pentru vizita vicepreşedintelui american, Joe Biden, la Chişinău, care vor colabora cu cel puţin 100 de angajaţi ai serviciilor speciale americane, a anunţat ministrul de Interne Alexei Roibu, relatează PRO TV Chişinău.

15 afișări

Potrivit ministrului de Interne, în prezent se verifică toate clădirile, magazinele şi podurile pe o rază de 50 de metri în jurul traseului pe care îl va urma oficialul american.

În total sunt asteptate până la 7.000 de persoane în scuarul Operei Naţionale, unde Joe Biden va susţine un discurs. Accesul este liber, însă participanţii vor fi supuşi mai multor controale şi nu vor putea ieşi din perimetrul respectiv până la încheierea evenimentului. În cazul în care vor fi mai multe persoane care vor să asiste la discurs, Cancelaria de Stat va amplasa un ecran în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Oficialii le cer şoferilor să evite centrul capitalei şi să nu parcheze maşinile în zonă.

Pentru a se asigura că vizita va decurge fără probleme, Guvernul moldovean a înfiinţat o comisie specială care să se ocupe de acest eveniment.

Vicepreşedintele american va veni la Chişinău cu un avion Boing 747, aşteptat să aterizeze la ora 11.15. Potrivit serviciului de presă al aeroportului, traficul aerian nu va fi blocat, dar cel mai probabil cursele aeriene vor fi amânate pentru o perioadă de timp.

Drumarii spun că până vineri au de plombat mai multe străzi. În centrul atenţiei vor fi şi pubelele de gunoi, dar şi gurile de canalizare, pentru a se evita amplasarea unor eventuale dispozitive explozibile.

Vicepreşedintele american a fost invitat la Chişinău de premierul Vlad Filat în ianuarie 2010, în cadrul vizitei pe care acesta a efectuat-o în Statele Unite.

Vicepreşedintele american va avea o întâlnire şi cu preşedintele interimar moldovean, Marian Lupu. Înainte de a ajunge la Chişinău, unde va sta şase ore, Joe Biden împreună cu soţia sa vor vizita Finlanda şi Rusia. Biden este primul vicepreşedinte american care vizitează R.Moldova şi personalitatea de la Washington cu rangul cel mai înalt care vine la Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici