Măsuri drastice împotriva Turciei: Franţa a suspendat vânzarea de arme către Ankara. AVERTISMENTUL oficialilor francezi

Franţa a anunţat sâmbătă că a suspendat toate vânzările de arme către Turcia şi a avertizat Ankara că ofensiva sa din nordul Siriei ameninţă securitatea europeană, potrivit Reuters.

3752 afișări
Imaginea articolului Măsuri drastice împotriva Turciei: Franţa a suspendat vânzarea de arme către Ankara. AVERTISMENTUL oficialilor francezi

Franţa a anunţat suspendarea vânzărilor de arme către Turcia

„În aşteptarea încheierii acestei ofensive, Franţa a decis să suspende toate planurile de export către Turcia de arme care ar putea fi utilizate în această ofensivă. Această decizie este cu efect imediat", se arată într-o declaraţie comună a Ministerelor de Externe şi al Apărării din Franţa.

De asemenea, miniştrii de Externe din Uniunea Europeană îşi vor coordona poziţia, luni, în cadrul unei reuniuni care va avea loc în Luxemburg, se mai precizează în declaraţie.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut Turciei să înceteze rapid ofensiva militară antikurdă din Siria. Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a îndemnat Turcia să dea dovadă de reţinere în ofensiva militară lansată în nordul şi nord-estul Siriei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a cerut omologului său din SUA, Donald Trump, să exercite presiuni pentru încetarea imediată a ofensivei militare turce din nordul Siriei, anunţă Palatul Elysée.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o "zonă de securitate" în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Taguri:
franţa,
turcia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici