Măsuri în Germania împotriva extremismului de dreapta

  • Autorităţile din Germania au dezvăluit ce măsuri vor lua pentru a combate creşterea curentului de extrema dreapta.
  • Decizia a fost luată după mai multe săptămâni în care au fost organizate ample proteste faţă de extremism.
2400 afișări
Imaginea articolului Măsuri în Germania împotriva extremismului de dreapta

Măsuri în Germania împotriva extremismului de dreapta

Pe parcursul lunii ianuarie, sute de mii de oameni din toate categoriile sociale au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de creşterea extremismului de extremă dreaptă. Protestele au fost amplificate de apariţia informaţiilor potrivit cărora unii membri ai partidului AfD au participat la o întâlnire „secretă” în care se presupune că s-a discutat despre deportări în masă.

Ministrul de Interne din Germania, Nancy Faeser, a declarat marţi că protestele au fost „o încurajare şi un mandat” de a acţiona politic, potrivit BBC.

„Vrem să folosim toate instrumentele statului de drept pentru a ne proteja democraţia”, a spus Faeser.

Planul are 13 puncte care conţin măsuri împotriva extremismului de dreapta, considerat drept cea mai mare ameninţare cu care se confruntă societatea germană. Propunerile includ proceduri care facilitează îngheţarea conturilor bancare şi reducerea surselor de finanţare pentru extremişti.

De asemenea, măsurile ar putea să interzică mai uşor evenimentele extremiste, iar activiştii de extremă dreaptă vor fi opriţi să intre sau să părăsească Germania ori de câte ori este posibil. Legile privind armele vor fi înăsprite şi va fi mai uşor de concediat un angajat la stat găsit vinovat de extremism, mai propune proiectul.

Serviciile de informaţii susţin că peste 38.000 de oameni din Germania sunt consideraţi a fi extremişti de dreapta şi că aproximativ 14.000 sunt definiţi ca potenţial violenţi. Partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) stă destul bine în sondaje. De când au început protestele, partidul a scăzut cu unul sau două puncte sub pragul de 20%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici