Măsuri SIMETRICE: UE face o evaluare a produselor americane care ar putea fi taxate suplimentar, ca răspuns la noile tarife impuse de administraţia Trump

Comisia Europeană pregăteşte o evaluare privind produsele americane care ar putea fi supuse unor taxe suplimentare, în cazul în care Statele Unite vor aplica noile tarife pentru importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului Măsuri SIMETRICE: UE face o evaluare a produselor americane care ar putea fi taxate suplimentar, ca răspuns la noile tarife impuse de administraţia Trump

Comisia Europeană intenţionează să impună taxe de 25% pentru o gamă largă de produse din SUA. Exporturile americane către UE au totalizat aproximativ 2,8 miliarde de euro în 2017.

Pe lista de zece pagini cu produse pentru care UE ar putea să aplice taxe majorate se regăsesc cerealele, produsele alimentare, articole de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice, precum şi ambarcaţiuni şi autovehicule. Totodată, ar putea fi incluse şi produse din metal pentru industria materialelor de construcţii.

Comisia Europeană le-a cerut "acţionarilor privaţi" vizaţi de noile taxe din partea SUA să îşi exprime un punct de vedere în privinţa unui posibil răspuns al Blocului comunitar în această situaţie.

Executivul comunitar a mai anunţat că va notifica Organizaţia Mondială a Comerţului în privinţa unor contramăsuri până la 23 mai sau în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a noilor taxe din partea Statelor Unite.

Mai mulţi oficiali europeni au precizat că UE încearcă să contrabalanseze pierderile estimate la 6,4 miliarde de euro ca urmare a măsurilor administraţiei Donald Trump pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Secretarul american pentru Comerţ, Wilbur Ross, şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta despre o eventuală scutire a Uniunii Europene de la taxarea suplimentară de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru oţel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici