Măsuri sporite de securitate la Ierusalim: Autorităţile israeliene au instalat camere de supraveghere în zona moscheei Al-Aqsa

Autorităţile israeliene au instalat, sâmbătă, camere de supraveghere în zona moscheei Al-Aqsa din Ierusalim şi intenţionează să renunţe la folosirea detectoarelor de metale la porţile de acces de la Muntele Templului, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

666 afișări
Imaginea articolului Măsuri sporite de securitate la Ierusalim: Autorităţile israeliene au instalat camere de supraveghere în zona moscheei Al-Aqsa

Autorităţile israeliene au instalat camere de supraveghere în zona moscheei Al-Aqsa din Ierusalim (Imagine: timesofisrael.com)

Poliţia israeliană vrea să înlăture detectoarele de metale instalate şi să folosească detectoare portabile. Primarul Ierusalimului, Nir Berekat, a anunţat că susţine această măsură.

Israelul refuză să renunţe la folosirea detectoarelor de metale, argumentând că sunt măsuri de securitate luate şi la alte locuri sfinte din întreaga lume. În plus, poliţia israeliană a decis să interzică accesul bărbaţilor musulmani sub 50 de ani la rugăciunile ce au loc în Vechiul Oraş al Ierusalimului.

Măsurile extreme de securitate au fost luate după ce, săptămâna trecută, militanţi arabi au deschis focul în zona de pelerinaj din Ierusalim, ucigând doi poliţişti israelieni. Moscheea Al-Aqsa a fost închisă timp de două zile.

În ultimele zile, trei bărbaţi palestinieni au fost împuşcaţi mortal şi aproximativ 400 de persoane au fost rănite, în timpul violenţelor între forţele israeliene şi manifestanţii care protestau contra noilor măsuri de securitate din zona Moscheei Al-Aqsa. În afară de răni produse de muniţie, gloanţe din cauciuc şi gaze lacrimogene, unele victime au declarat că au fost călcate cu vehiculele forţelor armate israeliene.

Sâmbătă, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a pledat pentru înlăturarea restricţiilor în zona moscheei Al-Aqsa din Ierusalim.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici