Materiale radioactive, descoperite în zona unde se vor desfăşura JO din 2012

Cantităţi reduse de materiale radioactive, produse chimice şi metale grele au fost descoperite în zona unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, a declarat marţi Tessa Jowell, secretar de stat pentru Jocurile Olimpice.

22 afișări
Imaginea articolului Materiale radioactive, descoperite în zona unde se vor desfăşura JO din 2012

Materiale radioactive, descoperite în zona unde se vor desfăşura JO din 2012

Tessa Jowell, susţine că aproximativ un milion de tone de pământ vor trebui decontaminate în zonă.

Jowell a precizat că firme specializate au fost contractate de către organismul britanic ce se ocupă de dezvoltarea infrastructurii olimpice, dând asigurări că nici un muncitor sau civil nu a fost expus "inutil" materialelor descoperite.

Oficialul a precizat că, deşi materialele contaminate cu azbest au fost suprimate, "alte substanţe contaminante au fost descoperite, printre care hidrocarburi, produse chimice, metale grele şi cantităţi reduse de materiale radioactive".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici