Mătuşa lui Kim Jong-un s-ar fi sinucis

Mãtuşa lui Kim Jong-un, Kim Kyong-hui, văduva fostului număr doi al regimului, Jang Song-taek, executat recent, ar fi murit, posibil sinucigându-se, scrie cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo în ediţia electronică de luni.

5120 afișări
Imaginea articolului Mătuşa lui Kim Jong-un s-ar fi sinucis

Mătuşa lui Kim Jong-un s-ar fi sinucis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei, care citează o sursă guvernamentală sud-coreeană, Kim Kyong-hui, care nu a apărut în public în ultima perioadă, fie s-a sinucis, fie a murit în urma unui atac de cord.

Sursa citată afirmă că serviciile de informaţii sud-coreene cred că Kim Kyong-hui a murit, însă acestea nu au fost în măsură să confirme acest lucru, încercând totodată să afle dacă a plecat în străinătate pentru a urma un tratament.

"Sunt multe zvonuri cu privire la Kim Kyong-hui, dar nu suntem în măsură să confirmăm vreunul dintre ele", a declarat alt oficial guvernamental.

Kim Kyong-hui este singura soră a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il şi fiica lui Kim Il-sung, fondatorul regimului.

Ea a fost văzută ultima dată în public la marcarea a 65 de ani de la crearea Coreei de Nord, pe 9 septembrie, şi alături de Kim Jong-un şi soţia acestuia Ri Sol-ju la un spectacol muzical, pe 10 septembrie. În pofida execuţiei puternicului ei soţ, considerat "eminenţa gri" a regimului, numele eia apărut pe o listă cu demnitari care au organizat funeraliile unui oficial de rang înalt din cadrul partidului unic, decedat la jumătatea lui decembrie, lucru care a determinat serviciile sud-coreene de informaţii să presupună că era în viaţă la data respectivă.

Însă Kim Kyong-hui nu a fost prezentă la comemorarea a doi ani de la decesul lui Kim Jong-il, pe 17 decembrie, lucru care a condus la apariţia unor speculaţii potrivit cărora era bolnavă sau a fost izolată.

Kim Kyong-hui, născută în 1946, pare că a suferit, scrie Chosun Ilbo, de alcoolism şi depresie, din cauza problemelor în căsnicie şi după ce fiica ei s-a sinucis în 2006.

Ea a fost la Moscova, în 2011, pentru tratament medical. "Există zvonuri că a fost tratată, de asemenea, pentru probleme de inimă sau demenţă", a declarat un oficial guvernamental. Potrivit altor zvonuri, ea ar fi primit îngrijiri medicale în Singapore, în 2012.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici