Mauritius a declarat stare de urgenţă ecologică. Franţa anunţă că va trimite ajutoare

  • Preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a angajat sâmbătă să trimită echipe şi echipamente pentru a ajuta Mauritius să soluţioneze o deversare de petrol.
  • Ecologiştii se tem că deversarea ar putea fi un dezastru ecologic major.
40382 afișări

Transportatorul MV Wakashio a lovit pe 25 iulie un recif de pe coasta de sud-est a insulei din Oceanul Indian.

Pravind Kumar Jugnauth, prim-ministrul Mauritius, a declarat stare de urgenţă şi a pledat pentru ajutor internaţional vineri.

"Scufundarea Wakashio reprezintă un pericol pentru Mauritius", a spus Jugnauth într-un tweet.

Macron a răspuns spunând că Franţa va detaşa oameni şi echipamente din Insula Reunion.

„Când biodiversitatea este în pericol, este nevoie urgentă de a acţiona. Franţa este acolo. Alături de poporul din Maritius. Poţi conta pe sprijinul nostru”, a spus Macron într-un tweet.

Nava are scurgeri de motorină şi petrol în lagune, ameninţând supravieţuirea a mii de specii care riscă să se înece într-o mare de poluare, potrivit Greenpeace.

„Actuala scurgere de petrol în reciful de pe coasta de sud-est a insulei mauriciene este probabil una dintre cele mai teribile crize ecologice întâlnite vreodată în mica ţara”, a declarat grupul ecologist într-un comunicat.

Imaginile din satelit difuzate vineri au arătat amploarea scurgerii.

Insula Mauritius, renumită pentru plajele sale curată, este populară în rândul turiştilor care anul trecut au contribuit cu 59 miliarde de dolari la economie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici