McCain s-a întâlnit cu Dalai Lama şi a cerut Chinei să respecte drepturile omului

Candidatul republican la preşedinţia SUA, John McCain, a cerut vineri Chinei să respecte drepturile omului şi să elibereze deţinuţii tibetani, după ce s-a întâlnit cu Dalai Lama în Colorado.

22 afișări
Imaginea articolului McCain s-a întâlnit cu Dalai Lama şi a cerut Chinei să respecte drepturile omului

John McCain s-a întâlnit cu Dalai Lama şi a cerut Chinei să respecte drepturile omului

"Le cer liderilor chinezi să demareze negocieri şi să realizeze progrese cu reprezentanţii Sfinţiei sale pentru a rezolva suferinţele poporului tibetan", a declarat McCain, care se afla alături de Dalai Lama.

"Cer Guvenului chinez să elibereze deţinuţii politici tibetani, să răspundă pentru tibetanii care au «dispărut» de la protestele din martie şi să demareze un dialog pentru autonomie în Tibet", a adăugat el.

Liderul tibetan aflat în exil a declarat că McCain a arătat "o reală preocupare" pentru drepturile omului, democraţie şi mediu în ceea ce priveşte China.

McCain, senator de Arizona care consideră politica externă un punct puternic în cursa sa pentru Casa Albă, a precizat că afirmaţiile lui Dalai Lama nu reprezintă o susţinere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici