McCain şi Obama s-au întâlnit la un dineu de caritate (Galerie Foto)

Cei doi candidaţi la preşedinţia americană, Barack Obama şi John McCain, s-au bucurat împreună joi seara la New York de un moment de relaxare, schimbând câteva glume cu prilejul discursurilor rostite la un dineu de caritate.

35 afișări
Imaginea articolului McCain şi Obama s-au întâlnit la un dineu de caritate (Galerie Foto)

McCain şi Obama s-au întâlnit la un dineu de caritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

John McCain l-a criticat anterior pe adversarul său în cadrul ultimei dezbateri prezidenţiale la Universitatea Hofstra.

"În această dimineaţă i-am demis pe toţi consilierii mei. Toate posturile lor sunt ocupate în prezent de un bărbat numit Joe instalatorul", şi-a început el discursul.

GALERIE FOTO

El a precizat de asemenea că, "în calitate de prieten, Barack l-a numit «acesta»". "El are şi un nume pentru mine, George Bush", a adăugat el în faţa unei mulţimi adunate într-o sală din hotelul Waldorf Astoria, din New York.

Redevenind mai serios în a doua parte a discursului său, McCain a declarat că "nu îşi pierde încrederea în capacitatea de judecată a americanilor" adăugând că admiră curajul şi hotărârea adversarului său.

La rândul său, Obama a folosit acelaşi ton evocând comentariile potrivit cărora "dacă se vorbeşete în continuare despre economie, McCain va pierde (...) Aşa că în această seară aş vrea să vorbesc despre economie", a precizat el râzând.

Barack Obama, care a amintit că numele îi vine de la tatăl său kenyan, a glumit şi pe tema celui de-al doilea prenume al său.

"Cred că al doilea prenume al meu vine de la cineva care cu siguranţă nu a ştiut că voi candida la preşedinţie", a precizat el.

"A existat un moment din viaţa mea când am stat printre persoane rău intenţionate (...) Am fost membru al Senatului Statelor Unite. Dar îmi convine John, sunt sigur că te-am văzut la una dintre reuniunile noastre", a continuat Obama.

Pe un ton mai serios, Obama şi-a exprimat respectul faţă de McCain, care a servit ţara cu "onoare şi distincţie".

Cei doi candidaţi au participat la dineul anual de caritate Alfred E Smith.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici