MEDIAFAX ZOOM: Iran, într-o stare permanenentă de alarmă - GALERIE FOTO

Iranul, un stat plasat la intersecţiile tuturor intereselor geopolitice din Orient, se află, ca şi Israelul, într-o stare permanenentă de alarmă, fiind ameninţat zilnic, pe diverse surse, cu iminenta declanşare a unui război împotriva sa, după modelul celor din Irak şi Afganistan.

1109 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Iran, într-o stare permanenentă de alarmă - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Iran (Imagine: Cristina Nichitus)

Cu toate acestea, viaţa oamenilor simpli din vechea Persie nu este afectată de zvonistica politică mondială. În ciuda tuturor ameninţărilor, Teheranul, capitala Iranului, se dezvoltă continuu, atingând o populaţie metropolitană de aproape 15.000.000 de locuitori.

În plan economic Iranul este ţara cu cea mai mare rezervă de gaze naturale din lume, dupa Rusia, şi, în acelasi timp, cu cea mai ieftină motorină, după Venezuela: 2 cenţi pe litru. Ceea ce se reflectă şi în traficul cotidian. Plasarea Iranului de către mediile occidentale într-o zonă de maximă insecuritate a scăzut prezenţa turiştilor la cele 15 situri UNESCO ale culturii milenare persane, de o inestimabilă valoare, dintre care amintim si prezentăm oraşul antic Persepolis şi Piaţa Regală din Esfahan.

Cristina Nichituş este fotograf freelancer şi colaboratoare a agenţiei Mediafax. Acest material reprezintă o sinteză în urma călătoriei avute în Iran anul trecut.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici