MEDIAFAX ZOOM: Margaret Thatcher - GALERIE FOTO

Pe 19 ianuarie 1976, la aproape un an de la preluarea conducerii Partidului Conservator britanic, Margaret Thatcher lansa un atac usturător la adresa Uniunii Sovietice, în timpul unui discurs în primaria din Kensington. Ca răspuns, ziarul ministerului Apărării din Uniunea Sovietică, Steaua Roşie, avea sa o numească într-un articol ‘Doamna de fier’, aluzie la caracterul puternic al acesteia. Thatcher avea să adopte cu bucurie acest supranume.

579 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Margaret Thatcher - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Margaret Thatcher (Imagine: Graham Wood / Daily Mail / Rex Features / Guliver )

Prima femeie premier a Marii Britanii a preluat puterea într-un moment în care statul era considerat a fi neguvernabil, puterea sindicatelor blocând orice încercare de reformă. Avea să le înfrunte printr-o serie de măsuri extrem de nepopulare şi avea să le reducă considerabil influenţa. Închiderea minelor de cărbuni, greva de un an a minerilor şi impactul social şi economic negativ al deciziilor ei asupra comunităţilor locale aveau să contribuie la o imaginea controversată pe plan intern.

Astfel, nu puţini au fost cei care s-au bucurat la aflarea veştii morţii fostului premier. În acelaşi timp, politicile sale economice şi sociale, care, alături de convingerile sale politice aveau să fie grupate ca doctrină sub numele de ‘thatcherism’, au avut o contribuţie extrem de importantă la bunăstarea economică şi influenţa politică a Marii Britanii.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici