Medicii austrieci i-au amputat din greşeală unei femei de 90 de ani piciorul sănătos

Medicii austrieci i-au amputat din greşeală unei paciente de 90 de ani piciorul sănătos, într-un spital din Tyrol, chirurgii vinovaţi fiind ulterior suspendaţi.

Urmărește
56 afișări
Imaginea articolului Medicii austrieci i-au amputat din greşeală unei femei de 90 de ani piciorul sănătos

Medicii austrieci i-au amputat din greşeală unei femei de 90 de ani piciorul sănătos (Imagine: Elvira Gheorghita/Arhiva Mediafax Foto)

Femeia suferea de o boală vasculară, din cauza căreia medicii au decis să îi amputeze piciorul de sub şold. Dar în timpul operaţiunii, în 16 iunie, medicii au tăiat piciorul sănătos. Câteva zile mai târziu, medicii au amputat piciorul bolnav.

Conducerea spitalului nu a dat nicio explicaţie în acest caz, sugerând o posibilă greşeală umană şi a făcut "tot posibilul pentru a asigura o explicaţie completă a incidentului," potrivit AFP.

Chirurgii implicaţi în acest caz, care au 25 de ani de când practică această meserie, au fost suspendaţi din funcţii. Instanţa din Innsbruck a deschis o anchetă de "rănire din neglijenţă".

Pacienta, a cărei viaţă nu este în pericol, va părăsi spitalul în câteva zile. Familia sa a cerut ca acest caz să nu fie făcut public, a precizat conducerea spitalului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici