Medicii din Siria susţin că au tratat persoane afectate de un ATAC cu clor

Mai mulţi medici din enclava siriană Ghuta de Est au declarat, marţi, că au tratat pacienţi care prezentau simptomele unui atac cu clor, relatează site-ul BBC News.

516 afișări
Imaginea articolului Medicii din Siria susţin că au tratat persoane afectate de un ATAC cu clor

Medicii din Siria susţin că au tratat persoane afectate de un atac cu clor (sursa FOTO: News.com.au)

Organizaţia Apărarea Civilă Siriană, cunoscută şi sub numele de Căştile Albe, a verificat aceste informaţii şi susţine că atacul chimic a vizat oraşul Hammoria, iar zeci de civili au fost evacuaţi.

Potrivit acestor surse, peste 30 de persoane - inclusiv femei şi copii - s-au prezentat la spital cu probleme respiratorii tipice în urma unui atac cu clor.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a declanşat o investigaţie în privinţa acestui incident. Preşedintele sirian Bashar al-Assad a respins ipoteza folosirii armelor chimice şi a susţinut că situaţia umanitară în Ghuta de Est nu este precară, fiind vorba despre "minciuni ridicole".

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a transmis că "doar o investigaţie imparţială desfăşurată de către o comisie internaţională în Siria poate stabili dacă afirmaţiile privind utilizarea armelor chimice sunt adevărate".

Recent, SUA şi Franţa au ameninţat că vor lansa atacuri în Siria, dacă regimul condus de Bashar al-Assad va folosi arme chimice împotriva populaţiei civile. Potrivit Washingtonului, cel puţin şase atacuri chimice au fost efectuate de către guvernul de la Damasc de la începutul lunii ianuarie.

Între timp, armata rusă a anunţat că garantează transportul şi securitatea pentru rebelii din Ghuta de Est şi familiile acestora care vor să părăsească regiunea.

Ghouta de Est, cea mai mare enclavă a rebelilor din apropierea capitalei siriene, Damasc, este locuită de aproximativ 400.000 de oameni, potrivit Naţiunilor Unite. Recent, Organizaţia Apărarea Civilă Siriană a prezentat date potrivit cărora atacurile desfăşurate de regimul sirian Bashar al-Assad şi de susţinătorii acestuia în regiunea Ghuta de Est au ucis 674 de civili în ultimele două săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici