Medvedev a primit asigurări că Israelul nu intenţionează să atace Iranul

Preşedintele rus, Dmitri Medvdev, a declarat, într-un interviu difuzat dumincă de CNN, că omologul său israelian, Shimon Peres, l-a asigurat că Israelul nu intenţionează să atace Iranul.

18 afișări
Imaginea articolului Medvedev a primit asigurări că Israelul nu intenţionează să atace Iranul

Preşedintele rus Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când m-a vizitat, recent, la Soci, (Peres) a spus ceva foarte important pentru noi toţi, şi anume că Israelul nu va lansa atacuri asupra Iranului, că Israelul este o ţară paşnică şi nu va face asta", a spus Medvedev, conform transcrierii interviului publicate pe site-ul Kremlinului.

Preşedintele rus a confirmat şi vizita controversată a premierului israelian, Benjamin Netanyahu, la Moscova. "Premierul Netanyahu a vizitat Moscova. Vizita a avut un regim închis, a fost decizia lor. Nici nu înţeleg foarte bine motivele, dar partenerii noştri au luat această decizie, iar reacţia noastră a fost absolut normală şi calmă", a spus el.

Întrebat dacă, în cazul unui atac israelian, Rusia ar susţine Iranul, Medvedev a declarat că "Rusia nu poate susţine pe nimeni într-o astfel de situaţie".

Exprimându-şi speranţa că Israelul nu va decide să atace Iranul, preşedintele rus a apreciat că Teheranul trebuie determinat să coopereze cu comunitatea internaţională şi că declaraţiile făcute de liderii iranieni în legătură cu Israelul "sunt inacceptabile în lumea modernă, în sistemul modern de relaţii internaţionale.

Conform textului publicat pe site-ul Kremlinului, interviul a fost înregistrat marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici