Medvedev acuză SUA că sunt la originea crizei financiare mondiale

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a acuzat sâmbătă Statele Unite că sunt la originea crizei financiare mondiale în discursul său de deschidere a Forumului economic de la Sankt Petersburg.

15 afișări
Imaginea articolului Medvedev acuză SUA că sunt la originea crizei financiare mondiale

Medvedev acuză SUA că sunt la originea crizei financiare mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Faptul că rolul Statelor Unite în sistemul economic mondial nu corespunde capacităţilor sale reale a fost unul dintre principalele motive ale crizei actuale", a declarat Medvedev în faţa câtorva mii de oameni de afaceri ruşi şi străini reuniţi la acest forum, prevăzut să se desfăşoare sâmbătă şi duminică.

"Acest lucru demonstrează necesitatea reformării" instituţiilor financiare internaţionale, a adăugat el, propunând organizarea, începând din acest an, în Rusia, a unei conferinţe internaţionale consacrate problemelor financiare, care ar putea apoi să devină întâlniri periodice.

"Rusia este un actor mondial conştient de responsabilitatea sa pentru soarta lumii. Vrem să participăm la elaborarea regulilor jocului, nu din cauza unor ambiţii imperiale, ci pentru că suntem conştienţi de responsabilitatea noastră şi pentru că avem resurse", a subliniat el.

El a denunţat tentaţiile de a ceda "egoismului economic" şi "naţionalismului economic" în faţa consecinţelor acestei crize.

"Nu cred că în perioada crizei actuale este cea mai bună alegere", a adăugat Medvedev, dând asigurări că Rusia nu va alege această cale.

El a evocat şi criza alimentară mondială. "Suntem dispuşi să cooperăm constructiv pentru a depăşi criza alimentară", a declarat preşedintele rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici