Medvedev: Decizia lui Trump de atacare a Siriei a adus SUA la doar "un pas" de confruntarea cu Rusia

Decizia Administraţiei Donald Trump de a ataca baza militară din Siria a adus Statele Unite la doar "un pas" de o confruntare militară cu Rusia, atrage atenţia premierul rus, Dmitri Medvedev.

4949 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Decizia lui Trump de atacare a Siriei a adus SUA la doar "un pas" de confruntarea cu Rusia

Medvedev: Decizia lui Trump de atacare a Siriei a adus SUA la doar "un pas" de confruntarea cu Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Atacul american împotriva Siriei este "ilegal" şi a adus Statele Unite la doar "un pas de o confruntare militară cu Rusia", a declarat vineri Dmitri Medvedev, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Administraţia Donald Trump a informat Rusia că urma să atace Baza aeriană Shairat din Siria cu zeci de rachete.

Infrastructura bazei militare şi avioane de vânătoare siriene au fost distruse. Cel puţin şase militari sirieni au fost ucişi, precum şi nouă civili, inclusiv patru copii, aflaţi în satele aflate în apropierea bazei - Shayrat, Al-Hamrat şi Al-Manzul.

În baza militară siriană sunt şi militari ruşi, precum şi avioane ale unităţilor ruse care oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad.

Citeşte şi: Video camion stins

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici