Medvedev denunţă "asasinatele politice" menite să destabilizeze Caucazul

"Asasinatele politice" recente vizează să "destabilizeze situaţia" în Caucaz, a declarat vineri preşedintele rus, Dmitri Medvedev, în cursul unei întrevederi cu cancelarul german, Angela Merkel, care a insistat pentru găsirea criminalilor.

19 afișări
Imaginea articolului Medvedev denunţă "asasinatele politice" menite să destabilizeze Caucazul

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toată seria de asasinate politice şi tentative de asasinate are ca obiectiv destabilizarea situaţiei din Caucaz. Vorbesc despre asasinarea unor militanţi pentru drepturile omului, despre tentativa de asasinat împotriva noului preşedinte al Inguşetiei", a declarat Medvedev, la finalul unei întrevederi cu Merkel.

Medvedev i-a cerut preşedintelui Ceceniei, Ramzan Kadîrov, să "facă totul pentru a-i găsi şi demasca pe asasini".

"Este o sarcină comună pentru toate autorităţile şi nu numai pentru autorităţile federale", a adăugat el, în cursul unei conferinţe de presă la reşedinţa sa din Soci, la malul Mării Negre.

La rândul său, Angela Merkel a declarat că trebuie depuse toate eforturile pentru găsirea autorilor acestor crime.

"Este important ca asasinii să fie găsiţi şi să răspundă şi ca totul să fie făcut pentru a se ajunge aici (...). Preşedintele Medvedev m-a asigurat că aşa va fi", a subliniat ea.

"Ştiu că preşedintele rus ţine la drepturile omului. Este un subiect capital, care este întotdeauna abordat", a adăugat cancelarul german.

Doi militanţi ai unor organizaţii neguvernamentale ruse au fost ucişi în mai puţin de o lună şi jumătate în Cecenia, unde reprezentanţii acestor organizaţii au denunţat o activitate din ce în ce mai dificilă.

În Inguşetia, o altă republică din Caucazul rusesc, preşedintele Bek Evkurov a fost grav rănit într-un atentat comis la sfârşitul lui iunie.

Erou al armatei ruse, Evkurov a fost numit la conducerea Inguşetiei în octombrie 2008, pentru a încerca să stabilizeze această republică aflată la frontiera cu Cecenia, afectată de o rebeliune.

Miercuri, ministrul inguş al Construcţiilor, Ruslan Amerhanov, a fost împuşcat mortal de persoane necunoscute, care au pătruns în biroul său din Magas, capitala administrativă a Inguşetiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici