Medvedev: Rusia îl apreciază pe Berlusconi, dar nu are nevoie de "avocat"

Rusia apreciază prietenia premierului italian Silvio Berlusconi, dar Moscova nu are nevoie de "avocat" în relaţiile sale cu Occidentul, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat presei italiene, publicat de Kremlin.

13 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Rusia îl apreciază pe Berlusconi, dar nu are nevoie de "avocat"

Medvedev: Rusia îl apreciază pe Berlusconi, dar nu are nevoie de "avocat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia nu este judecată, deci nu are nevoie de avocat", a declarat Medvedev.

"Avem legături speciale cu şeful Guvernului italian şi discutăm adesea probleme internaţionale (...), dar acest lucru nu înseamnă că vorbim cu toate ţările prin intermediul Italiei şi al premierului său, chiar dacă avem nevoie desigur de acest parteneriat", a adăugat preşedintele rus.

La sfârşitul lui iunie, Berlusconi a dat asigurări, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia, că Medvedev l-a "mandatat" să transmită "dorinţa absolută" a Federaţiei Ruse de a relua o cooperare totală cu ţările din NATO.

Relaţiile personale dintre Medvedev şi Berlusconi au rămas foarte formale, spre deosebire de prietenia pe care premierul italian o are cu predecesorul preşedintelui rus, actualul premier Vladimir Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici