Mehedinţean prins când încerca să vândă peste o sută de monede din aur

Poliţiştii mehedinţeni au prins în flagrant, miercuri seara, un bărbat care încerca să vândă, pe o stradă din Drobeta Turnu Severin, peste o sută de monede din aur datând din secolul al XIX-lea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Comisarul şef din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Pandelică Bobârsc, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că bărbatul, Nelu Vlad (38 de ani), le-a spus poliţiştilor căa găsit monedele în septembrie 2006 şi le-a păstrat până miercuri, când a încercat să le comercializeze.

"Bărbatul este muncitor în constructii şi le-a declarat anchetatorilor că în septembrie 2006 a găsit monedele în timp ce săpaun şanţ pe o stradă centrală din oraş.El a spus căle-a păstrat pânămiercuri, când a încercat să le comercializeze. O monedă areşase grame, fiecare valorând pe piaţa neagrătrei milioane de lei vechi”, a declarat Bobârsc.

Potrivit subcomisarului Eugenia Tănasie, ofiţer specialist în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, monedele datează din secolul al XIX-lea, din perioada lui Napoleon I şiNapoleon al III-lea.

"Monedele au fost confiscate, urmând a fi supuse unor expertize în cadrul Ministerului Culturii pentru a vedea dacă fac parte din patrimoniul cultural al ţării. Ele vor fi trimise la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti.”, a precizat specialistul din cadrul IPJ Mehedinţi.

Bărbatul va fi cercetat în stare de libertate, dar riscă o închisoare de la 3 luni la 3 ani sau o amendă între 4 000 şi 80 000 de lei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici