Membri ai serviciilor americane s-au comportat necorespunzător în 17 ţări în ultimii ani

Agenţi şi oficiali ai serviciilor secrete americane s-au comportat în mod necorespunzător în 17 ţări în ultimii ani, conform presei din Statele Unite.

99 afișări
Imaginea articolului Membri ai serviciilor americane s-au comportat necorespunzător în 17 ţări în ultimii ani

Membri ai serviciilor americane s-au comportat necorespunzător în 17 ţări în ultimii ani (Imagine: Arhiva Mediafx Foto / AFPâ

 Washington Post a citat informaţii furnizate de către avertizori de integritate unei comisii din Senat care supervizează serviciile secrete.

Aceste informaţii intră în contradicţie cu poziţiile unor oficiali ai serviciilor de informaţii, care afirmă că instituţiile lor nu tolerează comportamentul sexual neadecvat, a anunţat joi senatorul Ronald Johnon, un republican de rang înalt din cadrul Subcomitetului Naţional pentru Securitate, citat de Washington Post.

Johnson a refuzat să ofere mai multe detalii despre aceste acuzaţii. Totuşi, cotidianul a dezvăluit că două persoane informate au anunţat că, potrivit acestor informaţii, agenţi şi oficiali au angajat prostituate şi au frecventat bordeluri în timpul călătoriilor în interes de serviciu.

Ei ar fi avut relaţii extraconjugale, aventuri de-o noapte, sau ar fi întreţinut legături de lungă durată cu cetăţeni ai altor ţări care nu au fost declaraţi în formă cuvenită, a anunţat publicaţia.

Washington Post a adăugat că unul dintre informatori i-a mărturisist că oficialii de rang înalt erau la curent cu aceste acte de comportament necorespunzător.

În această săptămână, Washington Post a mai dezvăluit că doi agenţi ai Secret Service, care se ocupă de securitatea preşedintelui american Barack Obama, au fost demişi din funcţie pe motiv de comportament necorespunzător şi pentru că au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor.

Potrivit Washington Post, Ignacio Zamora Jr., care era responsabil de aproximativ zece agenţi angajaţi în cadrul serviciului de protecţie a preşedintelui Statelor Unite, ar fi fost surprins primăvara trecută în timp ce se întorcea în camera unei femei dintr-un hotel de lux situat în apropiere de Casa Albă, unde a uitat un glonţ din arma sa de serviciu.

În cursul anchetării acestui caz, serviciile ar fi descoperit că Zamora şi un alt agent, Timothy Barraclough, au trimis e-mailuri cu caracter sexual uneia dintre subalternele lor, precizează Washington Post, citând surse apropiate dosarului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici