Membrii delegaţiei SUA sunt în siguranţă după violenţele de la funeraliile preşedintelui haitian

  • Membrii delegaţiei SUA sunt în siguranţă după violenţele produse la funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moise, asasinat pe 7 iulie
  • Ambasadorul SUA la ONU: "Cetăţenii haitieni merită democraţie, stabilitate, securitate şi prosperitate. Îndemnăm pe toată lumea să se exprime paşnic"
654 afișări
Imaginea articolului Membrii delegaţiei SUA sunt în siguranţă după violenţele de la funeraliile preşedintelui haitian

Membrii delegaţiei SUA sunt în siguranţă după violenţele de la funeraliile preşedintelui haitian

Membrii delegaţiei SUA prezenţi la funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moise sunt în siguranţă, în pofida incidentelor violente, afirmă oficiali de la Washington citaţi de agenţia Reuters.

"Cetăţenii haitieni merită democraţie, stabilitate, securitate şi prosperitate. Îndemnăm pe toată lumea să se exprime paşnic şi să se abţină de la comiterea de acte violente", a transmis, după incidente, Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, şeful delegaţiei americane care a asistat la funeraliile preşedintelui Jovenel Moise.

Focuri de armă au fost trase, vineri, spre membrii delegaţiei Statelor Unite prezenţi la funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moise, asasinat pe 7 iulie de mercenari străini. Membrii delegaţiei americane au fost escortaţi urgent la vehicule după ce au fost auzite focuri de armă la funeralii. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii violenţi. Nu au fost semnalate victime în urma incidentelor.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat pe 7 iulie de un grup de comando format din mercenari străini. Autorităţile haitiene susţin că la operaţiune au participat peste 25 de străini, în principal columbieni. Asasinatul ar fi putut fi comandat de un fost oficial din cadrul Ministerului Justiţiei din Haiti, Joseph Felix Badio, a afirmat directorul Poliţiei din Columbia, generalul Jorge Vargas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici