Membrii noului Guvern grec au depus jurământul

Membrii noului Guvern grec, condus de Lucas Papademos, au depus jurământul. Ceremonia de învestitură a noului Cabinet, condus de Lucas Papademos, s-a încheiat în urmă cu puţin timp, la reşedinţa oficială a preşedintelui ţării.

96 afișări
Imaginea articolului Membrii noului Guvern grec au depus jurământul

Lucas Papademos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evangelos Venizelos va rămâne ministru de Finanţe al Greciei în cadrul noului Guvern de coaliţie, iar fostul comisar european Stavros Dimas va fi ministru de Externe.

Venizelos, în vârstă de 54 de ani, a ajucat un rol important în ultimele luni pentru gestionarea crizei politice din Grecia. Stavros Dimas, în vârstă de 70 de ani, este vicepreşedintele partidului Noua Democraţie.

Extrema-dreaptă va fi reprezentată în noul guvern grec de coaliţie pentru prima dată după 1974, atunci când a fost înlăturat regimul dictatorial militar.

Makis Voridis va fi noul ministru al Transporturilor, iar Adonis Georgiadis, secretar de Stat pentru Dezvoltare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici