Membru al fostei echipe de campanie a lui Donald Trump, condamnat la 45 de zile de închisoare

Un judecător federal l-a condamnat marţi pe Rick Gates, adjunct al directorului fostei echipe de campanie a lui Donald Trump, la 36 de luni de închisoare cu suspendare şi 45 de zile cu executare pentru că a minţit anchetatorii FBI, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

270 afișări
Imaginea articolului Membru al fostei echipe de campanie a lui Donald Trump, condamnat la 45 de zile de închisoare

Membru al fostei echipe de campanie a lui Donald Trump, condamnat la 45 de zile de închisoare

Sentinţa redusă primită de Gates este rezultatul cooperării acestuia cu echipa consilierului special Robert Mueller, care a anchetat cazul ingerinţelor electorale ruse şi presupusele contacte între oficiali din echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova.

Rick Gates a fost în contact, în 2016, cu o persoană despre care Biroul Federal de Investigaţii suspectează că ar avea legături cu serviciile de spionaj ruse, acuză procurorul special Robert Mueller.

Paul Manafort, directorul fostei echipe de campanie a preşedintelui Trump, condamnat la 7 ani de închisoare, şi fostul său subaltern, Rick Gates, au fost vizaţi de investigaţia privind presupuse contacte cu Rusia.

Procurorul special Robert Mueller a depus documente judiciare care arată că Rick Gates şi Paul Manafort au avut legături cu "Persoana A", explicând că Rick Gates cunoştea că respectiva persoană avea contacte cu Serviciul rus de informaţii militare (GRU). Potrivit presei americane, "Persoana A" este Konstantin Kilimnik, un asociat de afaceri din perioada în care Paul Manafort a lucrat la campania unui partid pro-Kremlin din Ucraina.

Presupusele contacte ale lui Kilimnik cu serviciile secrete ruse sunt cunoscute, dar nu se ştia faptul că aceste legături continuau în anul 2016. Paul Manafort s-a întâlnit de două ori cu această persoană în 2016, inclusiv în luna august, când campania electorală din SUA era intensă. Rick Gates s-ar fi întâlnit cu persoana respectivă în septembrie şi octombrie 2016.

În martie 2016, Rick Gates s-a alăturat echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, fiind consilier politic şi adjunct al lui Paul Manafort. Paul Manafort şi fostul său subaltern Rick Gates au pledat nevinovat la acuzaţiile formulate. Acuzaţiile se referă în principal la activităţile de lobby desfăşurate în baza unui contract cu Partidul Regiunilor din Ucraina, însă au fost formulate în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în 2016, fiind probabil o modalitate de a exercita presiuni de către procurori.

Preşedintele Donald Trump s-a distanţat de cei doi foşti membri ai campaniei electorale inculpaţi, explicând că faptele care li se reproşează au avut loc cu mulţi ani înainte de alegeri şi subliniind că nu au existat deloc contacte ai colaboratorilor săi cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici