Memorialul 11 septembrie de la New York a fost redeschis luni

Memorialul 11 septembrie de la New York, afectat de inundaţii în urma uraganului Sandy, a fost redeschis luni, a anunţat preşedintele acestui sit.

112 afișări
Imaginea articolului Memorialul 11 septembrie de la New York a fost redeschis luni

Memorialul 11 septembrie de la New York a fost redeschis luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea nivelului apelor, la 29 octombrie, în sudul Manhattanului, a provocat inundaţii grave pe şantierul Muzeului 11 Septembrie, situat lângă Memorial, al cărui Centru de Informare a fost, de asemenea, inundat.

Centrul de Informare a fost redeschis luni, dar şi calea de acces securizată la sit, a precizat preşedintele Joe Daniels, citat într-un comunicat.

Efectuarea de rezervări pe Internet este, din nou, posibilă.

În acest spaţiu de trei hectare, pe care au fost plantaţi stejari, se află două bazine de granit, pe locul unde anterior se aflau Turnurile World Trade Center. Pe pereţii acestor bazine sunt gravate, în bronz, numele victimelor atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Monumentul a fost inaugurat în 2011, când s-au marcat zece ani de la aceste atentate, în care, la New York, au fost ucise 2.753 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici