Mercedes recheamă în service aproape un milion de maşini din cauza frânelor defecte

Constructorul auto german Mercedes-Benz recheamă în service aproape 1 milion de vehicule mai vechi din întreaga lume din cauza unor potenţiale probleme la sistemul de frânare, anunţă BBC.

2006 afișări
Imaginea articolului Mercedes recheamă în service aproape un milion de maşini din cauza frânelor defecte

La sfârşitul săptămânii, compania a declarat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora pot fi afectate de ceea ce a numit "coroziune avansată".

Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 în Germania.

Mercedes a rechemat în service un număr similar de maşini anul trecut din cauza unei probleme de siguranţă cu sistemul de apel de urgenţă.

Compania a precizat că vehiculele din ultima rechemare în service au fost construite între 2004 şi 2015 şi fac parte din seriile sale de SUV-uri ML şi GL şi din monovolumele de lux R-Class.

"Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcţia servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei", a declarat Mercedes într-un comunicat.

Mercedes a declarat că începe imediat rechemarea în service şi că procesul va implica inspectarea vehiculelor potenţial defecte şi înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a rechemat în service peste 1 milion de maşini din cauza unui defect al funcţiei sale "eCall", care alertează serviciile de urgenţă în caz de accident şi transmite locaţia vehiculului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici