Merkel: Unele acţiuni din Siria sunt foarte aproape de crime de război

Cancelarul german Angela Merkel a descris drept "inumană" bombardarea spitalelor şi a adăposturilor subterane din Alep, indicând că în unele cazuri se poate chiar vorbi de acţiuni care sunt "foarte aproape de crime de război," informează The Associated Press.

1036 afișări
Imaginea articolului Merkel: Unele acţiuni din Siria sunt foarte aproape de crime de război

Merkel: Unele acţiuni din Siria sunt foarte aproape de crime de război

"Cred că suntem foarte aproape de crime de război. Dacă sunt crime de război, este treaba Curţii Penale Internaţionale să decidă", a spus cancelarul german în cadrul unei conferinţe cu aripa de tineret a partidului din care face parte, eveniment organizat la Paderborn în vestul Germaniei.

"Un lucru mult mai important ar fi cum să oprim toate acestea şi să punem în mişcare procesul politic?", a completat Merkel.

Acuzaţii privind posibilitatea unor crime de război comise de forţele ruse în Siria au fost anterior formulate şi de secretarul american de Stat, John Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici