Mesaje SOS scrise cu mâncare, în ebraică, găsite în ascunzătoarea ostaticilor ucişi din greşeală

Pe pereţii unei clădiri din Gaza, unde se ascundeau trei ostatici israelieni înainte de a fi ucişi din greşeală, au fost găsite mesaje precum „S.O.S.” şi „ajutor, trei ostatici”, scrise în ebraică, probabil cu resturi de mâncare, a declarat armata israeliană, citată de Reuters.

415 afișări
Imaginea articolului Mesaje SOS scrise cu mâncare, în ebraică, găsite în ascunzătoarea ostaticilor ucişi din greşeală

Mesaje SOS scrise cu mâncare, în ebraică, găsite în ascunzătoarea ostaticilor ucişi din greşeală

Armata a distribuit fotografii ale mesajelor scrise cu roşu pe pânză albă, probabil cu resturi de mâncare. Acestea au fost atârnate pe o clădire aflată la aproximativ 200 de metri de locul în care ostaticii au fost împuşcaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari.

Armata israeliană i-a identificat vineri pe cei trei ostatici ucişi în Shejaiya, o suburbie estică a oraşului Gaza, ca fiind Yotam Haim şi Alon Shamriz, răpiţi din Kibbutzul Kfar Aza, şi Samer Al-Talalka, răpit din Kibbutzul Nir Am, aflat în apropiere.

Oficialul a declarat că aceştia au ridicat un steag alb şi erau fără cămaşă atunci când au fost împuşcaţi, ceea ce contravine regulilor. Şeful armatei israeliene a spus trupelor din Gaza să nu repete această greşeală.

Armata israeliană investighează decesele.

„Ce se întâmplă dacă sunt doi locuitori din Gaza cu un steag alb care ies să se predea, îi împuşcăm? Categoric nu”, a declarat şeful Statului Major General, generalul-maior Herzi Halevi. „Chiar şi cei care se luptă cu noi, dacă îşi depun armele şi ridică mâinile, îi arestăm, nu îi împuşcăm”, a adăugat el.

În timp ce Shamriz a fost înmormântat duminică, mama sa, Dikla, a stat deasupra sicriului său acoperit cu steaguri. „Copilul meu, ai fost puternic, hotărât, inteligent. Ai fost un erou. Ai supravieţuit 70 de zile în iad. Ştiu că ne-ai simţit pe toţi aşa cum te-am simţit şi noi. Încă o clipă şi ai fi fost în braţele mele”, a spus ea, în timp ce numeroase rude şi prieteni plângeau.

Mai mult de 100 de ostatici israelieni rămân în Gaza, ţinuţi în secret în ciuda apelurilor israeliene pentru accesul Crucii Roşii.

În cadrul unui acord încheiat la sfârşitul lunii noiembrie, peste 100 de femei, copii, adolescenţi şi străini au fost eliberaţi. Alţi ostatici au fost declaraţi morţi de către autorităţile israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sos,
ostatic,
ucis

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici