Mesajul lui Joe Biden pentru protestatarii antirasism

  • Joseph Biden face apel la încetarea violenţelor la protestele antirasism din SUA
  • Biden consideră "legitime" şi "rezonabile" protestele antirasism
  • Candidatul democrat: "Nu există nicio scuză pentru furturile din magazine sau pentru violenţe"
744 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Joe Biden pentru protestatarii antirasism

Mesajul lui Joe Biden pentru protestatarii antirasism

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, a lansat miercuri un apel la încetarea violenţelor la protestele antirasism, în contextul tensiunilor din Philadelphia.

"Nu există nicio scuză pentru furturile din magazine sau pentru violenţe", a declarat Joseph Biden, citat de agenţia de presă Reuters.

Biden consideră "legitime" şi "rezonabile" protestele izbucnite după moartea unui afro-american împuşcat de poliţie în Philadelphia, dar a amintit că şi tatăl persoanei decedate a cerut încetarea violenţelor.

"Eu nu accept violenţa, distrugerea oraşului, jafurile în magazine, tot acest haos", a declarat Walter Wallace senior, tatăl lui Walter Wallace, bărbatul decedat după ce a fost împuşcat de poliţie.

Proteste violente au izbucnit luni seară în oraşul american Philadelphia, ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare împuşcat de agenţi de poliţie. Autorităţile susţin că agenţii de poliţie au deschis focul spre un suspect de culoare, Walter Wallace, în vârstă de 27 de ani, deoarece era înarmat cu un cuţit. Incidentul a generat suspiciuni şi va fi investigat, au anunţat primarul Philadelphiei, Jim Kenny, şi şeful Poliţiei, Danielle Outlaw. Potrivit familiei, bărbatul împuşcat avea probleme psihice.

În Statele Unite au izbucnit proteste masive antirasism după moartea afro-americanului George Floyd, în luna mai, în timp ce era imobilizat abuziv de agenţi de poliţie.

Grupurile pentru drepturile omului cer reducerea fondurilor destinate poliţiei şi suplimentarea finanţării programelor de coeziune comunitară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici