Mesajul Rusiei pentru ţările din Golf, după tensiunile create de asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani

Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat miercuri că Moscova a îndemnat ţările din Golf să ia în considerare un mecanism de securitate colectivă în regiune şi să renunţe la măsuri unilaterale precum sancţiunile, relatează Reuters.

16706 afișări
Imaginea articolului Mesajul Rusiei pentru ţările din Golf, după tensiunile create de asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani

Mesajul Rusiei pentru ţările din Golf

"Am sugerat ţărilor din Golf să ia în considerare un mecanism de securitate colectivă...începând cu încrederea de a construi măsuri şi de a se invita reciproc să participe la exerciţii militare", a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de securitate desfăşurate la Delhi.

Situaţia a devenit tensionată în Golf, în urma asasinării generalului iranian Qasem Soleimani, în urma unei operaţiuni militare americane şi a atacurilor desfăşurate de Iran asupra unor baze irakiene în care erau staţionate trupe americane.

Serghei Lavrov participă la conferinţa din Delhi la o zi după ce Marea Britanie, Franţa şi Germania au acuzat în mod formal Iranul de încălcarea prevederilor acordului nuclear din 2015.

Lavrov a declarat că sancţiunile impuse unilateral reprezintă o problemă în ziua de astăzi. Statele Unite au impus sancţiuni asupra Iranului după ce preşedintele american Donald Trump a decis retragerea din acordul nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici