Meta va primi o amendă record din partea UE din cauza transferurilor de date ale Facebook către SUA

Meta va primi o amendă record din partea Uniunii Europene în ceea ce priveşte confidenţialitatea legată de transferul de date ale utilizatorilor Facebook din UE către serverele din SUA, pentru că nu a respectat un avertisment al unei instanţe de top din UE.

342 afișări
Imaginea articolului Meta va primi o amendă record din partea UE din cauza transferurilor de date ale Facebook către SUA

Sancţiunea va fi mai mare decât amenda record anterioară de 746 de milioane de euro pentru Amazon, potrivit unor surse familiare cu această chestiune, informează agenţia Reuters şi POLITICO.

Autorităţile de reglementare din UE, conduse de comisarul pentru protecţia datelor din Irlanda, Helen Dixon, au finalizat o interdicţie privind instrumentul legal folosit de Facebook pentru a transfera datele utilizatorilor europeni, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că agenţiile de informaţii din SUA ar putea avea acces la aceste informaţii.

În aprilie, autorităţile au declarat că Comisia irlandeză pentru protecţia datelor (DPC) avea la dispoziţie o lună pentru a emite un ordin care să blocheze fluxurile de date transatlantice ale Facebook.

Cea mai înaltă instanţă europeană a decis în 2020 că un acord de transfer de date între UE şi SUA nu este valabil, invocând preocupări legate de supraveghere.

Meta a avertizat anul trecut că un ordin de interzicere a mecanismului pe care îl foloseşte pentru a transfera date din Europa către Statele Unite ar putea să o oblige să suspende serviciile Facebook în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici