Mexic: Traficanţii de droguri au ucis 11 persoane, în plină zi

Un grup de traficanţi de droguri înarmaţi cu arme de foc au ucis, joi, nouă persoane într-un atelier auto din Culiacan, în timp ce alţi doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal, într-un incident separat, în aceeaşi zi.

40 afișări
Imaginea articolului Mexic: Traficanţii de droguri au ucis 11 persoane, în plină zi

Mexic: Traficanţii de droguri au ucis 11 persoane, în plină zi (Imagine: Mediafax/AFP)

Primele nouă victime, trei trecători şi şase persoane aflate în atelier, unde mai multe maşini de poliţie fuseseră aduse pentru reparaţii, au murit instantaneu în urma unei ploi de gloanţe de mitralieră.

Într-un atac aproape simultan, în altă zonă a oraşului Culiacan, un poliţist a fost împuşcat în faţa secţiei sale de poliţie, de un alt presupus traficant. Poliţiştii au început o urmărire a bărbatului, dar acesta a tras cu o armă automată, provocând moartea altui ofiţer.

"Au fost două incidente diferite, dar au avut loc la numai trei minute distanţă", a spus un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Oraşul Culiacan se află în statul mexican Sinaloa, unde se află majoritatea cartelurilor de droguri din ţară.

Cele două atacuri de înscriu într-o serie lungă de astfel de incidente din Mexic, unde se ascunde şi cel mai căutat traficant de droguri şi lider al cartelurilor din Sinaloa, Joaquin "Micuţul" Guzman.

Peste 300 de persoane au murit ucise de traficanţi de droguri în Sinaloa, în acest an, în vreme ce la nivel naţional cifra atinge 1.700 de morţi. Multe persoane cad victime mai ales în timpul răfuielilor între bande rivale, în timp ce guvernul mexican îşi concentrează eforturile pentru a le anihila.

"Am trăit cu această situaţie de ceva vreme, dar acesta a fost printre cele mai devastatoare atacuri, pentru că trei civili care se aflau din întâmplare în apropierea atelierului pentru a-şi repara maşinile au fost ucişi", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Mai mulţi soldaţi cu arme automate, în vehicule blindate, au patrulat în zona rezidenţială unde se află atelierul auto.

Într-un alt incident de săptămâna trecută, patru capete de om au fost aruncate pe o stradă din Culiacan, alături de un mesaj jignitor către Guzman, care se află în război cu fostul său aliat Arturo Beltran Leyva, al cărui ucigaş plătit l-ar fi ucis pe unul din fiii liderului din Sinaloa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici