Mexicul înăspreşte restricţiile privind fumatul în spaţiile publice

Una dintre cele mai stricte legi antifumat din întreaga luma a intrat în vigoare în Mexic. Noile reglementări interzic practic fumatul în locurile publice.

413 afișări
Imaginea articolului Mexicul înăspreşte restricţiile privind fumatul în spaţiile publice

Mexicul înăspreşte restricţiile privind fumatul în spaţiile publice

Legea mexicană din 2008 care a interzis fumatul în baruri, restaurante şi la locurile de muncă, este acum extinsă la toate spaţiile publice, acoperind parcurile, plajele şi hotelurile, potrivit BBC.

De asemenea, noua lege instituie o interdicţie totală privind publicitatea, promovarea şi sponsorizarea produselor din tutun, ceea ce înseamnă că ţigările nu pot fi expuse nici măcar în interiorul magazinelor.

Ţigările electronice sunt şi ele supuse unor noi restricţii stricte, în special în spaţiile închise.

Ca urmare, mexicanii vor putea să fumeze doar în casele lor sau în alte proprietăţi private.

Totuşi, unii au ridicat întrebări cu privire la aspectele practice ale aplicării legii. În condiţiile în care corupţia este atât de răspândită în Mexic, mulţi se tem că, în loc să aplice amenzi pentru fumatul în public, unii poliţişti vor folosi prevederile legale ca pretext pentru a lua mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici