MI6 caută agenţi din rândul minorităţilor

Serviciul britanic de informaţii externe MI6, a lansat o campanie de recrutare în rândul minorităţilor, infirmând concepţia conform căreia agenţia ar fi accesibilă exclusiv bărbaţilor albi, care vor să fie James Bond, relatează The Guradian în ediţia electronică .

41 afișări
Imaginea articolului MI6 caută agenţi din rândul minorităţilor

MI6 caută agenţi din rândul minorităţilor

Potrivit responsabilului cu recrutarea, identificat drept "John", după calmul de după Războiul Rece, agenţia se confruntă cu alte ameninţări care impun "mai multă flexibilitate, mai multă adaptabilitate", lucru pentru care este nevoie de oameni provenind din medii diferite.

Zece la sută dintre agenţii recrutaţi în ultima perioadă - pentru strângerea de informaţii, recrutarea şi coordonarea agenţilor din străinătate - aparţin minorităţilor etnice, iar circa 35 la sută sunt femei, a precizat acesta. Obiectivul este ca proporţia femeilor în funcţii înalte din cadrul serviciilor de securitate internă, MI5, să ajungă la 50 la sută.

Momentul hotărâtor a fost în perioada dosarului controversat legat de armele irakiene, când responsabilul guvernamental pentru această problemă, David Kelly s-a sinucis. "A fost un moment important pentru organizaţia noastră, pe care l-am abordat într-o manieră foarte sinceră între noi", a precizat acesta.

În urmă cu doi ani, MI6 a început recrutarea transparentă pe site-ul oficial al agenţiei şi prin anunţuri în unele publicaţii, inclusiv în cele care se adresau unei numite minorităţi, proces care până atunci se efectua prin intermediul unei reţele de agenţi care remarcau unele persoane din cadrul unor universităţi.

"Nu căutăm un James Bond - oameni care să sară pe geam, să treacă peste ordinele superiorilor, să bea martini la prima oră a dimineţii, să facă avansuri femeilor şi să tragă cu arma", a declarat Catherine, unul dintre agenţi, precizând că siguranţa personalului este una dintre principalele priorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici