Miami a înregistrat şapte săptămâni fără nicio crimă, pentru prima dată din 1957

  • Rata infracţiunilor din SUA a scăzut după ce oamenii au început să stea în izoare pentru a limita răspândirea coronavirusului.
  • În Miami, Florida, nu a mai avut loc nicio crimă timp de şapte săptămâni, pentru prima dată din 1957, potrivit Departamentului de Poliţie Miami.
834 afișări
Imaginea articolului Miami a înregistrat şapte săptămâni fără nicio crimă, pentru prima dată din 1957

Miami a înregistrat şapte săptămâni fără nicio crimă, pentru prima dată din 1957

„Putem spune că acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că poliţia este mai vizibilă, din cauza pandemiei şi a măsurilor de izolare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Miami pentru CBS News.

Primarul oraşului Miami, Francis Suarez, a declarat stare de urgenţă locală, pe 12 martie, pentru a încetini răspândirea coronavirusului, iar ordinul a fost prelungit de şase ori, săptămânal.

Din 17 februarie până pe 12 aprilie, anul acesta - un total de şapte săptămâni şi şase zile – în Miami nu a raportată nicio ucidere, potrivit poliţiei. În 1957, oraşul a a avut o perioadă de 9 săptămâni fără nicio crimă.

În 1960, a existat o perioadă de şase săptămâni şi cinci zile în care nu a avut loc nicio crimă în Miami.

Oamenii legii spun că şi alte infracţiuni s-au redus în această perioadă. Cu toate acestea, numărul de violenţe domestice a crescut, iar poliţiştii se tem că aceste abuzuri sunt subraportate, în timpul izolării.

Infracţiunile au scăzut şi în alte oraşe americane, precum Baltimore şi Los Angeles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici