Mica Sirenă din Copenhaga, implicată în lupta împotriva energiei nucleare

La fel de gaţioasă şi singură pe stâncă, Mica Sirenă purta, joi, o mască împotriva contaminării în portul din Copenhaga şi o pancartă în jurul gâtului împotriva energiei nucleare, "o falsă soluţie" la problema schimbărilor climatice.

348 afișări
Imaginea articolului Mica Sirenă din Copenhaga, implicată în lupta împotriva energiei nucleare

Mica Sirenă din Copenhaga, implicată în lupta împotriva energiei nucleare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reţeaua "Ieşirea din Nuclear" (RSN) şi partenerii ei internaţionali (europeni, ruşi şi americani) în campania "Don't Nuke the Climate!" (Nu Nuclearizaţi Clima!) au întreprins un demers simbolic pentru a denunţa tentativele, susţin ei, "de folosire a crizei climatice" pentru promovarea industriei nucleare.

"Domeniul nuclear dăunează luptei împotriva schimbărilor de climă ascunzând soluţiile reale", consideră ei.

Energia nucleară este prezentată adesea ca o slabă generatoare de emisii de dioxid de carbon, unul dintre principalele gaze cu efect de seră, lucru contestat de opozanţi care subliniază riscurile pe care ea le prezintă, respectiv costurile şi dificultăţile pe care le presupun infrastructurile (zece ani în medie pentru construcţia unei centrale).

"A recurge la (energia) atomică în această luptă ar fi deci şi contraproductiv şi periculos", potrivit RSN.

Campania "Nu nuclearizaţi Clima" revendică peste 350 de organizaţii din 45 de ţări, potrivit promotorilor ei care asigură că 50.000 de persoane au semnat deja petiţia, redactată în zece limbi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici